Молдова має намір відновити переговори щодо Придністров'я

16 лютого 08:31

Спікер молдавського парламенту сподівається на прогрес з питання Придністров'я вже навесні.

 

Спікер парламенту Молдови Андріан Канду виступив за відновлення переговорів з Придністровського врегулювання у форматі "5+2" і сподівається, що його країна зможе стати "історією успіху" у врегулюванні цього замороженого конфлікту.

"В контексті складається регіональної і глобальної ситуації Молдова може стати "історією успіху" в питанні Придністровського врегулювання", - сказав Канду під час зустрічі зі Спецпредставником чинного голови ОБСЄ з Придністровського врегулювання, послом Кордом Майєром-Клодтом.

Голова парламенту Молдови сподівається, що вже навесні може бути досягнутий істотний прогрес у цьому питанні.

Також Канду висловився за відновлення двостороннього діалогу між парламентом республіки Молдова і Верховною Радою невизнаного Придністров'я.

У свою чергу, Майєр-Клодт, запевнив, що Німеччина в якості діючого голови ОБСЄ беззастережно підтримує відновлення діалогу між Кишиневом і Тирасполем, а також переговорного процесу у форматі "5+2" в інтересах громадян з обох берегів Дністра.

Читайте також: Україна посилює тиск на Придністров'я і обнадіює Молдову – Wyborcza

Раніше повідомлялося, що Україна і Молдова відновлять залізницю в обхід Придністров'я. При цьому, для повноцінного відновлення сполучення між країнами необхідний капітальний ремонт колії на території ділянки Арциз - Березине, чим пообіцяла зайнятися Одеська обласна державна адміністрація. Також голова обласної держадміністрації Одеси Михеїл Саакашвілі обіцяв, що Україна посилить кордон з Придністров'ям.