Міністр фінансів Кіпру перед поїздкою до Москви подав у відставку

19 березня 19:31

Фінансова криза на Кіпрі супроводжується політичною. У парламенті немає голосів за конфіскацію депозитів. Влада шукає рішення.

 

Міністр фінансів Кіпру Міхаліс Сарріс подав прохання про відставку. Таке повідомлення поширив сьогодні в ефірі британський телеканал Sky News. Однак, як потім інформувала лондонська газета ділових кіл Financial Times у своїй електронній версії, прохання Сарріса не було прийнято президентом країни Никосом Анастасіадісом.

"Політична плутанина на острові, що потерпає від кризи поглибилася, коли стало відомо, що Сарріс подав у відставку тільки для того, щоб вона була відкинута президентом", - зазначає у зв'язку з цим видання.

На середу, 20 березня, у Москві запланована зустріч глави мінфіну Кіпру з його російським колегою Антоном Сілуановим. Мета поїздки Сарріса, що вже вирушив у дорогу, полягає в отриманні сприяння Москви у виведенні країни з кризи.

- Кіпр введе більш прогресивну шкалу податку на депозити

Як повідомлялося, Європейський союз і Міжнародний валютний фонд у суботу ухвалили рішення надати Кіпру пакет допомоги в 10 млрд євро, щоб врятувати країну від банкрутства, при цьому значна частина фінансових потреб буде покрита за рахунок податку на банківські депозити кіпрських банків. !zn

Читайте також:

Росія в паніці заявила про "конфіскацію чужих грошей" урядом Кіпру

Колишні чиновники НБУ оцінили український капітал на Кіпрі в 12-25 млрд доларів

Білий дім відмовився коментувати конфіскацію депозитів на Кіпрі