Меркель загрожує Москві новими санкціями

09 грудня 16:54

Мета Берліна - "територіально неподільна Україна". Поки вона не буде досягнута, санкції проти Росії будуть продовжуватися.

 

Німеччина не збирається пом'якшувати свою політику щодо Москви, заявила канцлер ФРН Ангела Меркель.

За словами Меркель, анексувавши Крим, Росія порушила міжнародне право, і в даний час вона також намагається зробити сусідні країни своєю сферою впливу.

"Ми не подолаємо ці проблеми, якщо не будемо чітко називати речі своїми іменами", - сказала слова Меркель під час виступу на з'їзді Християнсько-демократичного союзу.

Берлін готовий посилити санкції проти Росії, навіть незважаючи на те, що вони шкодять німецькій економіці. "Вони (санкції) Не є самоціллю. Але вони будуть прийняті, якщо цього не можна буде уникнути", - підкреслила Меркель.

Вона додала, що мета, до якої прагне ФРН, - це "територіально неподільна Україна", яка сама може вирішувати своє майбутнє.

7 грудня канцлер Німеччини Ангела Меркель звинуватила президента Росії Володимира Путіна в тому, що Росія перешкоджає зближенню східноєвропейських держав з Євросоюзом. Мова йде про Молдові, Грузії та України, які підписали угоди про асоціацію виходячи з "власного суверенного рішення". За словами Меркель, Росія порушує територіальну цілісність зазначених країн і не дає розв'язати "заморожені конфлікти".