Медвєдєв спростував можливість нової "холодної війни" між Росією і США

26 лютого 12:50

Глава російського уряду вважає, що загострення відносин між США і РФ має тимчасовий характер.

 

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медвєдєв в інтерв'ю бразильському телеканалу Globo прокоментував питання про те, чи знаходяться Росія і США у стані нової "холодної війни".

"Ніякої холодної війни немає, і умов для неї немає, але відносини між країнами можуть періодично загострюватися. Це залежить від адміністрації, від управлінських команд, які стоять при владі, це залежить від позиції законодавців", - заявив Медвєдєв.

Крім того, прем'єр-міністр прокоментував підняту під час інтерв'ю тему "акта Магнітського" і її вплив на інвестиційний клімат у Росії: "Я скажу, що це абсолютно політизована, надумана, як у нас прийнято говорити - висмоктана з пальця тема, коли раніше існуючий документ антирадянський, спрямований проти Радянського Союзу (поправка Джексона-Веніка - ред.) був замінений документом, що має явно антиросійський характер".

"Ніяких підстав глибинних, істотних для "холодної війни" не існує, - додав Медвєдєв. - Навпаки, ми зараз здатні вирішувати спільно найрізноманітніші завдання. І вирішуємо їх". !zn

Читайте також:

Зюганов заявив про наближення війни до кордонів Росії

США запропонують Росії спільно відмовитися від половини ядерної зброї

Росія оголосила США "м'ясну війну"

Росія відмовилася від допомоги США у боротьбі зі злочинністю