Медведєв відмовився конкурувати з Путіним на наступних виборах президента РФ

23 сiчня 15:08

"Ми належимо до однієї політичної сили, навіщо ж нам конкурувати?" - заявив російський прем'єр. При цьому Медведєв підкреслив, що не відмовляється від своїх президентських амбіцій.

 

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв відмовиться від участі у виборах президента 2018 року, якщо на них піде чинний глава держави Володимир Путін. Як заявив голова російського уряду в інтерв'ю Bloomberg TV, конкуренція з Путіним на виборах для нього виключена.

"Я вважаю, що це було б неправильним. Це неможливо. Ми належимо до однієї політичної сили, навіщо ж нам конкурувати?" - заявив він.

При цьому Медведєв підкреслив, що не відмовляється від своїх президентських амбіцій, про які він говорив раніше. У листопаді 2012 року в інтерв'ю французьким ЗМІ російський прем'єр сказав: "Я вже раз входив у цю річку. Чому б не увійти в неї ще раз".

Володимир Путін поки не говорив, чи буде він балотуватися на четвертий термін у 2018 році. 1 березня 2012 року, напередодні виборів президента, які він у підсумку виграв, Путін заявив, що ще не думав про це.

Дмитро Медведєв обіймав посаду президента Росії з 2008 по 2012 рік. Під час його правління Володимир Путін, який був президентом у 2000-2008 роках працював прем'єр-міністром. Весь термін Медведєва в ЗМІ широко обговорювався, хто буде висуватися в президенти в 2012 році. Путін і Медведєв неодноразово робили заяви про те, що разом вирішать, кому йти на вибори. При цьому Медведєв підкреслив, що не стане конкурувати з Путіним.

У результаті на з'їзді "Єдиної Росії" 24 вересня 2012 року було оголошено, що Володимир Путін піде на третій термін. Таке рішення Путін і Медведєв пояснювали тим, що рейтинг Путін вищий. Після його перемоги на виборах Медведєв отримав посаду прем'єр-міністра. !zn

Читайте також:

Росію чекають три шляхи розвитку, і всі три - негативні

Росія буде покращувати свій імідж методами радянської пропаганди

Портрет Путіна намагалися спалити в Москві на "Марші проти негідників"