Медведєв в Держдумі відмовився коментувати розслідування Навального про корупцію

19 квiтня 14:55

Фільм "Он вам не Димон" подивилися вже 19 млн осіб. Російський прем'єр як і раніше хоче замовчати цю тему.

 

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв в ході звіту уряду в Держдумі відмовився коментувати фільм Фонду боротьби з корупцією.

У розлогому питанні прем'єру депутат від КПРФ Микола Коломейцев кинув репліку: "Що заважає Медведєву відмовитися від послуг звільненого ним Кудріна, а також Набіулліної і захиститися від нападок Навального".

Медведєв на це зауважив: "Я не буду спеціальним чином коментувати абсолютно брехливий продукт політичних пройдисвітів і вважав би, що шановна мною фракція Комуністичної партії РФ повинна утримуватися від цього".

Спікер Держдуми В'ячеслав Володін підтримав прем'єр-міністра: "До речі, один раз країна вже постраждала (від цього), в першу чергу, КПРС, тому треба робити висновки".

Раніше депутат фракції КПРФ Валерій Рашкін збирався на урядовій годині в Держдумі задати Медведєву окреме питання про розслідування Навального, але керівництво КПРФ виступило проти цього. У фракції пояснили, що "та інших тем для запитань повно".

На початку березня Фонд боротьби з корупцією Олексія Навального оприлюднив розслідування про елітну нерухомість голови уряду РФ Дмитра Медведєва, яка була придбана корупційним шляхом. У розслідуванні йдеться, що Медведєв створив багаторівневу корупційну схему отримання хабарів від олігархів. В обслуговуванні схем прем'єр-міністра РФ задіяні тисячі людей, а його нерухомість охороняють державні спецслужби.

За даними опитування "Левада-центру", більшість жителів Росії (61%) чули про протестних акціях, які пройшли 26 березня по всій Росії. Єдності серед усіх учасників опитування з приводу таких акцій немає: 38% схвалюють їх, 38% – проти, а 23% не змогли відповісти.