Мавроді має намір балотуватися у президенти Росії

11 квiтня 15:08

Засновник фінансової піраміди МММ вважає свою організацію єдиною реальною опозицією у Росії. Всі решта - "фантоми" і "політичні гомункулуси".

 

Засновник фінансової піраміди МММ Сергій Мавроді вважає свою організацію єдиною реальною опозицією в Росії і збирається в майбутньому балотуватися в президенти РФ.

"Щодо мене - так. Буду висуватися. Поза всяким сумнівом! Я хочу допомогти своїй вітчизні, і я знаю, як це зробити. А значить, це мій прямий громадянський обов'язок", - заявив Мавроді, відповідаючи на питання, чи здатна, на його думку, опозиція висунути серйозного кандидата з сильною економічною програмою і чи розглядає він себе в цій ролі.

Мавроді, засуджений в 2007 році за шахрайство до 4,5 років позбавлення волі, вважає себе політиком, оскільки за ним йдуть мільйони, десятки мільйонів".

"Фактично (МММ) - це єдина реальна сьогоднішня російська опозиція. Інших немає. Всі решта - фантоми... Політичні гомункулуси. Є просто люди, що дірвалися до годівниці, і є ті, кому місця там не вистачило. Ось вони і змушені дурницями всякими займатися, на мітинги з білими стрічками ходити і в опозицію гратися. Щоб хоч якось влаштуватися", - вважає Мавроді.

Зазначимо, що наступні президентські вибори в Росії пройдуть тільки в 2018 році. Проте останнім часом про своє бажання стати президентом заявили націоналіст Дмитро Дьомушкін і опозиціонер Олексій Навальний.

Сергій Мавроді відомий як творець наймасштабнішої в СНД фінансової піраміди МММ. Її жертвами на початку 1990-х стали мільйони вкладників, за різними оцінками - від 10 до 15 мільйонів осіб.

Вийшовши на свободу, Мавроді пообіцяв "що-небудь зробити" для повернення боргів вкладникам. На початку 2011 року він оголосив про запуск нового проекту - МММ-2011, проте вже через рік він призупинив виплати учасникам цієї піраміди, оголосивши про створення нового проекту - МММ-2012.

При цьому Мавроді і раніше брав участь у політичній діяльності. У 1994 році він був обраний депутатом Державної Думи, проте через рік був позбавлений депутатського мандата. У 1996 році Мавроді мав намір брати участь у виборах президента РФ, проте ЦВК відмовила йому в реєстрації.

16 вересня 2012 року він оголосив про створення Всеросійської політичної партії МММ. Її гаслом стала фраза "Ми міняємо світ".

Ще раніше, в серпні, Мавроді заявив про те, що створив політичну партію в Україні, разом з якою він мав намір балотуватися у Верховну Раду в жовтні 2012 року Проте після його оголошення про будь-яку діяльність партії нічого не повідомлялося. !zn

Читайте також:

У МММ приводить жадібність, а не фінансова безграмотність

Фінська поліція внесла Путіна до списку розшукуваних злочинців

Після відходу з політики Путін займеться літературою

Активістки FEMEN атакували Путіна, викрикуючи на його адресу лайливі вислови