Макрон впевнено лідирує в опитуваннях про вибори у Франції

09 березня 08:29

За опитуваннями незалежний центрист виграє і в першому, і в другому турі.

 

Кандидат у президенти Франції центрист Еммануель Макрон лідирує в соцопитуваннях з показником у 27% результату в першому турі виборів. При цьому Макрон стрімко нарощує свою перевагу в другому турі проти Марі Ле Пен, повідомляє Reuters.

У першому турі виборів Ле Пен може отримати 26%, не сильно відстаючи від незалежного центриста. На третьому місці йде Франсуа Фійон, який втрачає рейтинги від скандалів з розкраданням його родиною бюджетних коштів, маючи 20%. Шанси Фійона, якого ще місяць тому вважали головним претендентом, пройти у другий тур досить малі.

У другому турі Макрон збільшив свій відрив від Ле Пен. Тепер за незалежного кандидата проголосували б 65% виборців, тоді як за Ле Пен 35%. За тиждень розрив між кандидатами збільшився на 10%.

Нагадаємо, що останні опитування свідчили, що Макрон обійде Ле Пен у другому турі президентських виборів у Франції. У той же час, соціологи прогнозують перемогу Ле Пен в першому турі з результатом 27%.

Нагадаємо, що президентські вибори у Франції відбудуться у два раунди - 23 квітня і 7 травня 2017 року.

Більше про вибори у Франції читайте у статті Надії Коваль "Хто зробить Францію новою?" у тижневику "Дзеркало тижня. Украиїна".