Лукашенко, який знаходиться при владі чверть століття, зізнався в страху ліберальних реформ

21 квiтня 13:56

Передостанній диктатор Європи завжди боявся ліберальних реформ, навіть коли був "зовсім сопливим президентом".

 

Президент Білорусі Олександр Лукашенко стверджує, що ліберальні реформи можуть проводити лише великі країни.

"Наша держава не може конкурувати з гігантами у цьому лібералізмі. Я ще зовсім сопливим президентом говорив про те, що у нас немає грошей ризикувати і йти на якісь реформи. А раптом провалимося?" - сказав Лукашенко в ході щорічного послання до білоруського народу і національних зборів.

За його словами, такі реформи можуть дозволити собі тільки великі країни на зразок Росії, Китаю і США. "Наша країна не зможе потім ці дірки закривати. Тому я завжди був акуратний і обережний і не кидався на нові ідеї", - сказав він.

"Європа разом з США, які нав'язували нам ліберальну ідею, вже від неї відмовилися і ведуть пошук нової моделі розвитку. Тому не сідайте в старий вагон і не штовхайте нас до того, щоб ми слідували цим ліберальним ідеям. Нам треба підключитися до світового процесу і разом з усім світом визначити, як рухатися далі", - стверджує Лукашенко.

Лукашенко вперше був обраний президентом Білорусі в 1994 році. У 1996 році за результатами референдуму про поправки до конституції відлік п'ятирічного терміну президентства розпочато заново, а Лукашенко отримав додаткові повноваження. Лукашенко також обирався президентом в 2001 році, 2006 році, в 2010 році і в 2015 році.