Лукашенко назвав Медведєва своїм "запеклим другом"

09 березня 11:50

Ще рік тому Лукашенко пригощав Медведєва березовим соком. Сьогодні каже, що йому набридло стояти на колінах.

 

Президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва своїм "запеклим другом".

"Мене найбільше здивували заяви мого запеклого друга Медведєва. Нас, до речі, вже починають лякати, що газ ми будемо купувати за європейськими цінами. Типу того, що будете платити не 150 доларів, а 200", - сказав він на нараді в Мінську.

Лукашенко зазначив, що він не хоче вникати в деталі. "Але Медведєв повинен розуміти, що якщо ми будемо платити як в Європі, то дещо за що йому теж доведеться заплатити. І ціна буде неймовірно вище, ніж ціна на природний газ", - сказав він.

"Якщо хтось з розумників там думає, що нас можна постійно нахиляти і ставити на коліна, цього не буде", - заявив президент Білорусі.

Як повідомлялося, 7 березня в ході зустрічі в Бішкеку глав урядів країн ЄврАзЕС виникла полеміка між прем'єрами РФ і Білорусі Дмитром Медведєвим і Андрієм Кобяковим. Зокрема, Кобяков заявив, що не бачить реальних успіхів в інтеграції на просторі ЄврАзЕС. Зі свого боку Медведєв заявив, що Білорусь ніхто насильно не тримає в ЄврАзЕС.

У травні 2016 року білоруський президент Олександр Лукашенко провів в агромістечку Олександрія неформальну зустріч Дмитром Медведєвим, де пригостив прем'єр-міністра Росії березовим соком.