Лукашенко: головне завдання 2015 року - знизити залежність від Росії

31 грудня 06:51

Президент Білорусі Олександр Лукашенко поставив головне завдання перед урядом - диверсифікація експорту.

 

Олександр Лукашенко не бачить розвитку економіки країни від експорту в Росію. Про це він заявив, представляючи нового прем'єр-міністра Білорусії Андрія Кобякова.

"Ми не можемо дозволити собі залежати тільки від одного або півтора ринків. Так, Росія наші брати, наші друзі, але ви бачите, як вони себе ведуть. Тому нам обов'язково потрібна диверсифікація, чого б це нам не коштувало. І ви на мене не ображайтеся: за це попит буде жорсткий", - заявив Лукашенко.

Описуючи свій останню розмову з Володимиром Путіним під час самміту ЄАЕС в Москві, Лукашенко описав його як жорсткий, але діловий.

Описуючи ставлення російських виробників до білоруських, Лукашенко назвав їх "бандитськими". "Вони не можуть з нами конкурувати ні за ціною, ні за якістю, ні за нашої організованості. Тому і застосовують адміністративний, а часто і просто бандитський ресурс", - заявив він.

Читайте також: Естонія звинуватила ВПС Росії в порушенні свого повітряного простору

26 грудня стало відомо, що Білорусь виставила Росії рахунок за молочні продукти в доларах. Тепер Росія буде платити за білоруське молоко на 10% більше.