Лукашенко дозволив спецназу Росії діяти на території Білорусі

12 грудня 17:25

У підписаному Лукашенко документі йдеться про взаємний допуск спецназу на територію Білорусі та Росії.

 

Президент Білорусі Олександр Лукашенко своїм указом від 6 грудня дав дозвіл силам спеціального призначення Росії брати участь в контртерористичних операціях на території Білорусі.

"Схвалити проект Угоди між Республікою Білорусь і Російською Федерацією про участь підрозділів спеціального призначення в контртерористичних операціях, які проводяться на території Республіки Білорусь чи Російської Федерації, в якості основи для проведення переговорів", - йдеться в указі.

Сам текст угоди на білоруському порталі правової інформації не опубліковано.

Лукашенко також уповноважив Комітет державної безпеки Білорусі на проведення переговорів щодо проекту угоди. Йому дозволено при необхідності вносити до угоди зміни та доповнення, що не мають принципового характеру.

Читайте також: Росія використовує хакерів проти США, як "зелених чоловічків" проти України - Wyborcza

7 жовтня президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Росія може розраховувати на підтримку з боку білоруської армії на західному напрямку. "Ми разом з російським народом, росіянами, будемо захищати нашу спільну Вітчизну на не менш важливому для Росії західному напрямку... На цьому західному напрямку ми будемо тут вмирати, захищаючи Білорусь і Росію", - сказав Лукашенко.