Лімузин Обами не доїхав до Єрусалиму - його заправили дешевим паливом

20 березня 15:36

Знаменитий лімузин американського президента The Beast відмовився заводитися на Святій землі, оскільки його заправили соляркою замість бензину. За даними ізраїльської сторони, помилки припустилися американці.

 

Візит до Ізраїлю президента США Барака Обами почався з конфузу - його особистий лімузин, знаменитий The Beast, спеціально привезений зі США вантажним авіарейсом, відмовився заводитися на Святій землі.

Автомобілю була потрібна термінова заміна, оскільки обслуговуючий персонал помилково заправив його соляркою замість бензину.

За версією Другого каналу ізраїльського ТБ, помилки припустилися американці, а не Ізраїль. Офіційних коментарів із цього приводу не надходило.

Для того, щоб уникнути збоїв у напруженому розкладі візиту, довелося організувати термінову доставку бронеавтомобіля з Аммана. Оскільки після Ізраїлю Обама попрямує до Йорданії, туди також доставлені машини з президентського гаража.

В Єрусалим Обама вирушив на вертольоті. Як посадковий майданчик, як і під час візитів президента США Білла Клінтона, використовується стадіон Єврейського університету у Гіват-Рамі. Звідти Обаму доставить у готель броньований автомобіль.

Проте, незабаром після приземлення літака Обами в аеропорту Бен-Гуріон шосе, що зв'язує Єрусалиму з Тель-Абібом, було перекрито для його свити. Так сотні супроводжуючих президента змогли якнайшвидше прибути до столиці Ізраїлю.

Зазначимо, що графік візиту Обами в Ізраїль розписаний буквально похвилинно. У центрі переговорів - три ключові теми: іранська ядерна програма, ситуація у Сирії і відновлення палестино-ізраїльського діалогу.

Разом з Обамою в Ізраїль прибули близько 600 гостей, включаючи обслуговуючий персонал, американських сенаторів, бізнесменів, лідерів єврейської громади США, а також журналістів так званого "президентського пулу". !zn

Читайте також:

Барак Обама прибув до Ізраїлю з обіцянкою "вічного союзу"

Парламент Ізраїлю очолив син костромського священика, уродженець України

Ізраїль закликав США завдати удару по ядерним об'єктам Ірану