Лідери Росії і Грузії поспілкувалися вперше за 5 років

24 сiчня 15:48

Під час Давоського форуму Дмитро Медвєдєв вперше після конфлікту у Південній Осетії поговорив зі своїм грузинським колегою.

 

Російський прем'єр-міністр Дмитро Медвєдєв під час прийому на Всесвітньому економічному форумі у Давосі поговорив з прем'єром Грузії Бідзіною Іванішвілі.

Це стало першим спілкуванням голів урядів Росії і Грузії з часів розриву дипломатичних відносин у серпні 2008 року після конфлікту у Південній Осетії.

"Грузинський прем'єр сам підійшов до Медвєдєва, і вони про щось говорили кілька хвилин", - розповів один з російських бізнесменів, присутніх на заході.

Коментуючи цю інформацію, прес–секретар Медвєдєва Наталія Тімакова зазначила, що під час таких великих форумів традиційно відбувається багато контактів між учасниками з різних країн.

На думку експертів та учасників, нинішній Давоський форум проходить у набагато більш спокійній атмосфері порівняно з попередніми роками.

Західна преса коментує атмосферу форуму, порівнюючи її з саєнтологією: як пояснює Financial Times, і там, і там існують кілька рівнів участі, що відображаються кольором бейджа. Як і в саєнтології, адепт прагне перейти на більш високий рівень і з кожною новою сходинкою виявляє, що існують ще більш привілейовані категорії членства. !zn