Лідер "Талібану" заборонив підлеглим викрадати людей з метою отримання викупу

03 квiтня 09:54

Омар визнав, що до подібних злочинів причетні і деякі командири його руху.

 

Лідер афганського руху "Талібан" мулла Омар заборонив своїм підлеглим викрадати людей з метою отримання викупу. Про це повідомила в середу, 3 квітня пакистанська газета The Nation.

"Всі ті (члени руху "Талібан"), які залучені в ці злочинні дії, ганьблять наш рух", - цитує видання поширене серед польових командирів талібів аудіозвернення мулли Омара. У цій же заяві він заборонив викрадати людей з метою отримання викупу і руху пакистанських талібів "Техрік і талібан Пакистан", які вважають його своїм лідером.

У посланні мулла Омар підкреслив, що головною метою руху "Талібан" "була і є боротьба з іноземними військами на території Афганістану". "Мені відомо, - додав він, - що деякі польові командири руху беруть участь у викраданнях людей. Таких відступників треба викривати і знищувати".

Примітно, пише The Nation, що у даному зверненні мулла Омар вперше визнав факт участі членів руху "Талібан" у викраденні людей і організації замовних убивств.

Напередодні президент Афганістану Хамід Карзай повідомив, що мулла Омар зможе взяти участь у наступних президентських виборах у країні.

Зазначимо також, що сили коаліції мають намір передати повне управління країною і забезпечення її безпеки в руки афганської влади після запланованого виведення військ НАТО у 2014 році.

За оцінками спецслужб, у разі якщо таліби продовжать активно боротися з режимом, афганський уряд може не витримати без іноземної допомоги, що, у свою чергу, поставить під загрозу плани президента США Барака Обами здійснити повне виведення військ з країни у 2014 році. !zn

Читайте також:

США фактично визнали талібів легальною силою

Принц Гаррі ліквідував в Афганістані одного з командирів "Талібану"

Військові звільнили близько 40 заручників, захоплених талібами в елітному готелі Кабула

Таліби обстріляли дипмісії країн НАТО у Кабулі