Лідер КНДР наказав готуватися до ядерного випробування, у країні введено воєнний стан

31 сiчня 13:29

Ядерне випробування може бути проведено раніше, ніж передбачалося. Деякі експерти припускають, що його може бути проведено 16 лютого - у день народження колишнього лідера КНДР Кім Чен Іра, або 25 лютого, коли відбудеться інавгурація президента Південної Кореї Пак Кин Хе.

 

КНДР Кім Чен Ин видав секретний наказ завершити підготовку до ядерного випробування і провести його найближчим часом, повідомила газета "Чунан ільбо", посилаючись на інформовані південнокорейські джерела.

За даними джерел, Кім Чен Ин також наказав ввести у країні воєнний стан.

"Країна перебуватиме на воєнному стані, починаючи з півночі 29 січня, і всі частини на лінії фронту (з Південною Кореєю) і в центральних районах повинні бути готові до війни", - цитують заяву лідера КНДР джерела.

Державні ЗМІ КНДР повідомили у неділю, що Кім Чен Ин у суботу провів екстрену нараду за участю вищого командного складу збройних сил і держбезпеки.

За даними газети, на ній північнокорейський лідер віддав шість наказів, у тому числі про проведення ядерного випробування. "Чунан ільбо" при цьому зазначає, що представники південнокорейського уряду повідомили, що ці дані отримані від джерел у Пекіні.

За інформацією джерел, ядерне випробування може бути проведено раніше, ніж передбачалося. Деякі експерти припускають, що його може бути проведено 16 лютого - в день народження колишнього лідера КНДР Кім Чен Іра, або 25 лютого, коли відбудеться інавгурація президента Південної Кореї Пак Кин Хе.

Як вже повідомлялося, у відповідності з останніми оцінками експертів американського університету Джона Хопкінса, зробленими на підставі вивчення супутникових фотографій північнокорейського ядерного полігону "Пунге-рі", Пхеньян буде готовий до здійснення третього підземного ядерного вибуху "протягом декількох тижнів або раніше". Північна Корея провела перше підземне ядерне випробування у 2006 році, друге - у 2009. !zn

Читайте також:

Знімки з супутника підтвердили готовність до ядерних випробувань КНДР

Клінтон погрожує КНДР заходами у разі продовження ядерної програми

Північна Корея оголосила про проведення ядерних випробувань

КНДР пообіцяла нові запуски супутників