Контррозвідка Німеччини побоюється терактів з боку вихідців з Кавказу

28 квiтня 14:45

Німецькі спецслужби стежать за прихильниками Кавказького емірату і не виключають можливої радикалізації окремих осіб на тлі того, що відбувається на Кавказі".

 

Голова німецької контррозвідки Ханс-Георг Маасен попередив про можливу радикалізацію прихильників так званого Кавказького емірату, які проживають у ФРН

"Ми уважно спостерігаємо, крім іншого, приблизно за 200 прихильниками так званого Кавказького емірату", - розповів він в інтерв'ю Welt Online.

"Здійснення контролю за їх діяльністю є для нашого відомства високим пріоритетом. Ми звертаємо увагу на можливе фінансування тероризму і загрозу, яка виникає у зв'язку з тим, що в Німеччину з Кавказу проникають досвідчені бойовики", - підкреслив Маасен.

Він також зазначив, що "не виключається можливість радикалізації окремих осіб на тлі нинішніх подій на Кавказі".

Керівник спецслужби переконаний, що ступінь загрози здійснення терактів у Німеччині залишається високою. Втім, поки в правоохоронних органів немає конкретних вказівок на те, що ісламісти планують здійснити теракти на території країни.

Нагадаємо, 15 квітня стався теракт на Бостонському марафоні у США, в скоєнні якого звинувачуються брати Джохар і Тамерлан Царнаєви - етнічні чеченці, які емігрували в Штати близько 10 років тому. Їх батьки живуть у Дагестані.

26-літній Тамерлан Царнаєв помер після поранень, отриманих у перестрілці з поліцією. Його молодший брат Джохар отримав поранення і був затриманий. Зараз його перевели з лікарні у в'язницю.

За даними ЗМІ, Царнаєв заявив слідчим, що головним організатором теракту був його старший брат Тамерлан. Нібито його метою був захист ісламу і помста США за війни в Іраку і Афганістані. Передбачається також, що брати цікавилися чеченською політикою і виступали за незалежність республіки від Росії. !zn

Читайте також:

У жителя Європи в 19 разів більше шансів загинути при теракті, ніж в американця

Напередодні марафону в Іспанії затримано ісламістів, схожих на "бостонських терористів"

У США злякалися "приходу чеченського терору на Захід", а в Чечні відхрестилися від Царнаєвих