Генерал США нагадав Путіну про долю Мілошевича, якого він копіює

12 вересня 15:05

На думку Уеслі Кларка, російський президент розігрує в Україні югославський сценарій.

 

Президент Росії Володимир Путін повинен пам'ятати, що сталося зі Слободаном Мілошевичем, вчинки якого він повторює в Україні.

Про це сказав генерал збройних сил США у відставці Уеслі Кларк на саміті YES в Україні. Він нагадав про те, що Слободан Мілошевич теж не визнавав, що в Боснії і Герцеговині воюють сербські військові, яким платить Белград. Саме так діє і Путін, не визнаючи своїх солдатів на Сході України.

"В 90-ті роки американським дипломатам казали: "Не втручайтеся в справи на балканах". Європа говорила, що це її компетенція вирішувати балканський конфлікт. А в результаті довелося вводити війська ООН і НАТО, це був тривалий процес", - сказав Кларк.

Він нагадав, що Мілошевич став ніким в світовій політиці до того, як його заарештували і засудили.

На питання, чи буде США воювати за Україну, Кларк нагадав слова президента Барака Обами, що такого втручання не відбудеться.

"Але зараз багато хто говорить про те, що військового рішення конфлікту немає. Нагадаю, що США скинули дві ядерні бомби на Японію у свій час. Але все одно після цього ми підписали мирний договір. Тобто врешті решт рішення було політичним. Ми просто не хочемо застосовувати силу зараз", - сказав Кларк.

У свою чергу голова Європарламенту пригадав, як Росія обіцяла поважати кордони сусідів. !zn