"Колекціонер паспортів" Депардьє зацікавився Чорногорією

09 сiчня 07:58

Кіноактор Жерар Депардьє стане послом чорногорської культури у світі. Також він розглядає можливість зйомок кінофільмів у цій балканській державі.

 

Французький актор Жерар Депардьє, який нещодавно отримав російський паспорт, стане послом чорногорської культури у світі, повідомив сам артист після переговорів з прем'єр-міністром країни Міло Джукановічем у Подгориці

"Чорногорія - маленька країна, але має велике значення для Європи, оскільки володіє величезним культурним потенціалом, багатою історією і красивою природою", - підкреслив Депардьє. За його словами, він розглядає можливість зйомок кінофільмів у цій балканській державі.

Також актор на питання про те, чи має він намір отримати і чорногорський паспорт, зазначив, що не займається "колекціонуванням документів". "Я - громадянин Франції, але мені посміхнулася удача, і я став володарем російського паспорта. Якщо отримаю ще й чорногорський, французький все одно збережу", - додав актор.

"У першу чергу, мої інтереси у Чорногорії - зйомка фільмів", - зазначив Депардьє, додавши, що він почувається громадянином Європи, але хоче стати і "громадянином всього світу".

У свою чергу, Джукановіч сказав, що згода Депардьє стати послом чорногорської культури внесе вклад у просування країни на міжнародній арені. Кіноактор раніше у супроводі міністра культури Браніслава Мічуновіча здійснив поїздку по прибережних районах Чорногорії і побував у стародавній столиці країни - місті Цетін'є.

Нагадаємо, Депардьє вирішив змінити місце проживання після податкової реформи нового президента Франсуа Олланда, який мав намір ввести податок 75% на доходи понад мільйон євро на рік. Актор підрахував, що за 45 років він віддав у скарбницю Франції 145 млн євро податків. Пізніше Депардьє заявив, що має намір здати французький паспорт і запитати бельгійське громадянство. Він не передумав навіть після того, як податок був скасований. 3 січня стало відомо, що президент РФ Володимир Путін підписав указ про прийом актора в громадянство РФ. У свою чергу прем'єр-міністр Жан-Марк Еро назвав цей крок кінозірки "гідним презирства, жалюгідним вчинком". У відповідь Депардьє повідомив, що відмовляється від громадянства Франції !zn

Читайте також:

Депардьє вдячний Путіну за російський паспорт, але хоче громадянство Бельгії

Депардьє в Росії подарували дерев'яний будинок і запропонували посаду

Путін вручив Депардьє російський паспорт

Депардьє відмовився повертатися до Франції навіть після скасування 75%-го податку