КНДР випробувала двигун нової ракети великої дальності

17 лютого 11:48

Пхеньян попереджає про готовність до нових ядерних випробувань і отримання у своє розпорядження міжконтинентальних балістичних ракет "для протидії ворожим силам і зміцнення можливостей самооборони".

 

Північна Корея провела випробування двигуна нової ракети великої дальності, повідомило одразу кілька джерел в уряді Республіки Корея (РК). Ці випробування відбулися, за їх словами, напередодні проведеного КНДР 12 лютого третього підземного ядерного вибуху. Функціональний тест, покликаний перевірити працездатність двигуна для нової ракети "KN-08", здійснювався на ракетному полігоні в Тончхан-рі (провінція Пхенан-Пукто). За оцінкою одного з джерел, дальність польоту ракети "KN-08" з таким двигуном може перевищити 5 тис. км.

"У разі якщо відповідна влада Півночі визнає результати прогону двигуна успішними, то тоді там почнеться оперативне розгортання нової ракети", - зазначило одне з джерел.

У квітні минулого року, до столітньої річниці з дня народження Кім Ір Сена - батька, засновника КНДР і діда нинішнього північнокорейського лідера Кім Чен Ина, Пхеньян продемонстрував шість установок мобільних ракет.

За оцінками експертів, ці системи, що мають два метри в діаметрі і 18 метрів в довжину можуть нести ядерні боєголовки. Правда, у Seoul поки немає відомостей про проведення випробувань таких ракет.

"Звертає на себе увагу той факт, що Північ провела випробування двигуна, чудово розуміючи, що це буде виявлено американськими розвідувальними супутниками, - заявило інше джерело. - Випробування ракетної рухової установки напередодні ядерного вибуху мало на меті подальше нагнітання загрози на адресу США і їх союзників".

При цьому Пхеньян попереджає про готовність до нових ядерних випробувань і отримання у своє розпорядження міжконтинентальних балістичних ракет "для протидії ворожим силам і зміцнення можливостей самооборони", відзначає у зв'язку з цим агентство Ренхап.

Сеул ретельно відстежує можливість проведення Північчю нового запуску ракети великої дальності у відповідь на можливе введення Радою Безпеки ООН нових санкцій щодо КНДР за проведене там ядерне випробування, повідомили офіційні представники міністерства оборони РК. !zn

Читайте також:

КНДР готується провести в 2013 році ще одне або два ядерні випробування, ЄС розробив проект санкцій

Південна Корея націлила на КНДР крилаті ракети

Пентагон визнав КНДР серйозною загрозою для США

КНДР погрожує новими ядерними випробуваннями: Ми запустимо ракети або помремо