КНДР розірвала 60-річне перемир'я з Південною Кореєю

13 березня 08:45

КНДР вважає угоду про перемир'я, підписану наприкінці корейської війни у 1953 році такою, що втратила чинність.

 

Влада Північної Кореї вранці 13 березня оголосила недійсним договір про перемир'я з Південною Кореєю, який був укладений у 1953 році і поклав кінець війні на півострові. Війська КНДР наведені в бойову готовність.

"Ватажки Корейської народної армії оголошують перемир'я недійсним. Народ КНДР готовий стати на захист суверенітету країни", - цитує агентство ЦТАК заяву міністерства народних збройних сил Північної Кореї.

Пхеньян заявив, що у всьому винна ООН, яка посилює санкції проти КНДР через нові ядерні випробування. "Колективні санкції фактично є оголошенням війни нашій країні", - заявив представник керівництва Північної Кореї.

Північнокорейська влада порекомендувала "розпалювачам війни" з Сеула і США враховувати, що після виходу з перемир'я КНДР "більше нічим не пов'язана". Вони підкреслили, що мають намір розвивати свої ядерні озброєння, які дозволять їм протистояти тиску Сполучених Штатів та інших світових держав.

Жорстка заява Пхеньяну збіглася в часі з черговими американо-південнокорейськими навчаннями, в яких беруть участь 3 тис. військовослужбовців армії США. Ці навчання в КНДР визнали "оголошенням війни".

"Американські маріонетки проводять навчання з використанням надвеликих авіаносців з атомними двигунами, стратегічних бомбардувальників й іншої атомної зброї, яку постачають їм США", - додає офіційне інформагентство КНДР.

"Ми не боїмося цієї зброї. Народна армія Північної Кореї зведе нанівець всі зусилля імперіалістів і вдарить їх спеціальною корейською тактикою, а також могутнім ударом", - відзначає ЦТАК.

Південна Корея повідомлення уряду КНДР вже назвала провокацією.

Нагадаємо, загострення відносин між двома державами Корейського півострова відбулося на початку 2013 року. Північна Корея провела треті у своїй історії випробування ядерної бомби, які викликали занепокоєння країн-сусідів і засудження з боку світової спільноти. Союзники домовилися про введення проти Північної Кореї нового набору санкцій. !zn

Читайте також:

США слідом за Радбезом ООН ввела нові санкції проти Північної Кореї

Північна Корея показала ролик з Бараком Обамою у вогні ядерного вибуху

Пентагон визнав КНДР серйозною загрозою для США

Пхеньян попередив Вашингтон: США перебувають в досяжності ядерної зброї КНДР