КНДР припинила підготовку до запуску балістичної ракети

30 квiтня 14:42

Незважаючи на обнадійливі дані, сусіди Північної Кореї продовжують пильно стежити за розвитком ситуації на півострові.

 

У КНДР зупинилася підготовка до запуску балістичної ракети "Мусудан", повідомили обізнані урядові джерела в США, Південній Кореї і Японії газеті Asahi Shimbun. За даними американського співрозмовника японського видання, у Північній Кореї також тимчасово скасували наказ про стан підвищеної боєготовності.

Незважаючи на ці дані, сусіди і США наголошують, що продовжують пильно стежити за розвитком ситуації. Передбачається, що в довгостроковій і короткостроковій перспективі Пхеньян планує продовжувати "провокаційні дії".

Тиждень тому джерела у Південній Кореї не виключали запуск ракет КНДР. Тоді повідомлялося, що на східному узбережжі Північної Кореї розміщено до 10 балістичних ракет різних типів, у тому числі "Мусудан" з радіусом ураження до 4 тисяч кілометрів. Розвідка виявила на супутникових знімках сходу Північної Кореї дві додаткові установки з ракетами "Скад" дальністю польоту 300-500 км.

Ці ракети здатні вразити цілі на всій території Японії і острові Гуам, що належить США. Збройні сили Японії і Південної Кореї з 10 квітня перебувають у стані підвищеної боєготовності на випадок запуску північнокорейських ракет.

Нагадаємо, уряд КНДР погрожував запустити ракету і розв'язати ядерну війну ще до святкування річниці з дня народження першого вождя країни Кім Ір Сена 15 квітня. Тоді іноземним посольствам було рекомендовано покинути Пхеньян.

Відносини між Північною і Південною Кореєю значно погіршилися після жорсткої реакції КНДР на проведення США і Півднем широкомасштабних військових навчань. !zn

Читайте також:

Північна Корея вимагає визнання за собою статусу ядерної держави

Північна Корея попросила продовольчу допомогу у Монголії

КНДР перекинула на узбережжя пускові установки з балістичними ракетами