КНДР пообіцяла розірвати перемир'я з Південною Кореєю

05 березня 15:20

У командуванні північнокорейської армії готові "вживати контрзаходів" у зв'язку зі спільними навчаннями Південної Кореї і США.

 

Північнокорейська влада пообіцяла анулювати угоду про перемир'я з Південною Кореєю, підписану після закінчення Корейської війни у 1953 році, якщо та продовжить спільні військові навчання зі США.

Представник Верховного головнокомандувача Корейської народної армії заявив, що угода про перемир'я "може повністю втратити свою силу".

За його словами, КНДР "буде вживати додаткових контрзаходів в цілях самооборони у відповідь на провокаційні дії Сполучених Штатів", повідомило Центральне телеграфне агентство Кореї.

Зазначимо, що технічно КНДР і Південна Корея досі перебувають у стані війни: у 1953 році після трьох років війни між ними було укладено лише перемир'я, а мирний договір так і не був підписаний. На півдні Корейського півострова знаходиться близько 28 тисяч військовослужбовців Сполучених Штатів.

Нагадаємо, 12 лютого Північна Корея провела треті у своїй історії підземні ядерні випробування - підрив "легкої і компактної бомби" великої руйнівної сили.

Засудили дії КНДР США, Китай, Великобританія, Японія, Франція та інші країни. Після випробувань Радбез ООН провів екстрене засідання, засудивши Пхеньян за порушення міжнародних санкцій і почавши роботу над заходами. !zn

Читайте також:

Пхеньян попередив Вашингтон: США перебувають в досяжності ядерної зброї КНДР

Північна Корея показала ролик з Бараком Обамою у вогні ядерного вибуху

Південна Корея задумалася про необхідність обзавестися своєю ядерною зброєю