КНДР перекинула на узбережжя пускові установки з балістичними ракетами

21 квiтня 11:29

Переміщення ракет може свідчити про те, що Пхеньян не відмовився від наміру провести випробування.

 

КНДР перемістила на східне узбережжя країни дві мобільні пускові установки з балістичними ракетами "Скад". Про це повідомили представники міноборони Південної Кореї.

На початку квітня КНДР розмістила на сході країни сім мобільних пускових установок. Їх постійно переміщали, щоб ускладнити спостереження за даними об'єктами з космосу. За даними розвідки Південної Кореї, через деякий час ці переміщення припинилися.

Тим не менше на нових супутникових знімках східного узбережжя КНДР, зроблених 16 квітня, видно, що в провінції Хамген-Намдо розгорнуто дві додаткові установки з ракетами "Скад" дальністю польоту 300-500 км. За даними агентства Ренхап, це може свідчити про те, що Пхеньян не відмовився від наміру провести ракетні випробування.

"Збройні сили Південної Кореї уважно стежать за приготуваннями Півночі до запуску ракет", - зазначив представник міноборони цієї республіки. У відомстві вважають, що ймовірність проведення випробування зберігається, поки в КНДР діє наказ про приведення в повну бойову готовність ракетних частин і далекобійної артилерії, про що було оголошено 26 березня.

На східному узбережжі КНДР зараз розміщено до десяти балістичних ракет різних типів, зокрема, "Мусудан" з радіусом ураження до 4 тисяч кілометрів.

Ці ракети, здатні вразити цілі на всій території Японії і острові Гуам, що належить США. Збройні сили Японії і Південної Кореї з 10 квітня перебувають у стані підвищеної готовності на випадок запуску північнокорейських ракет.

Нагадаємо, уряд КНДР погрожував запустити ракету ще до святкування річниці з дня народження Кім Ір Сена 15 квітня і рекомендував іноземним посольствам залишити Пхеньян, проте, за даними розвідслужб Республіки Корея, останнім часом ніяких пересувань пускових установок помічено не було.

"День Сонця" 15 квітня було відзначено в КНДР винятково культурними заходами, військове керівництво Республіки Корея вважає, що ворожа держава готує військове шоу, таке як запуск ракети або військовий парад, приурочений до Дня народної армії Кореї 25 квітня.

Відносини між Пхеньяном і Сеулом значно погіршилися після жорсткої реакції КНДР на проведення США і Південною Кореєю широкомасштабних військових навчань. !zn

Читайте також:

Північна Корея погодилася на переговори з Китаєм

США вирішили змінити традицію винагороджувати КНДР за повернення за стіл переговорів

Генсек ООН заявив, що КНДР ніколи не визнають ядерною державою

КНДР пред'явила Південній Кореї ультиматум