КНДР націлила "високоточну зброю" на військові бази США у Тихому океані

21 березня 08:32

Пхеньян погрожує завдавати ракетних ударів по американській військовій базі на Гуамі, з якої злітають бомбардувальники Б-52, і базі ВМС на Окінаві.

 

У Пхеньяні заявили, що "високоточна зброя" Північної Кореї націлена на військові бази США на Гуамі та Окінаві і готова до використання.

"США не слід забувати, що їхня військова база на Гуамі, з якої злітають їх бомбардувальники Б-52, і територія Японії, де розташовуються їхні підводні човни і база ВМС на Окінаві, знаходяться в зоні ураження наших високоточних систем озброєння", - заявив представник вищого військового командування КНДР.

Напередодні лідер КНДР Кім Чен Ин пригрозив віддати наказ про знищення військових об'єктів у Південній Кореї і баз збройних сил США на операційних напрямках у Тихому океані "у разі найменшої провокації з їхнього боку".

Як стало відомо, у ніч на 21 березня по північнокорейському радіо був переданий сигнал тривоги, військовим підрозділам був відданий наказ прийти в стан бойової готовності.

Влада Південної Кореї припускає, що сигнал був даний у рамках проведених КНДР навчань, однак влада Північної Кореї цього поки не підтвердила.

Зі свого боку, американці визнають, що теоретично КНДР може мати ракети, які дійсно можуть досягти Окінави, проте сумніваються в здатності Пхеньяну завдати потужного удару по своїм базам, тим більше із застосуванням зброї масового знищення.

Нагадаємо, на початку березня Північна Корея припинила дію Угоди про перемир'я, яку було укладено для закінчення Корейської війни 1950-1953 років.

Крім цього КНДР виступило із загрозою завдати ядерного удару по території США. !zn

Читайте також:

Північна Корея пригрозила Японії "страшним ударом"

США посилять свою систему через загрози з боку КНДР

Кім Чен Ин пригрозив розбомбити південнокорейський острів і наказав надіслати фото ворогів у вогні