КНДР готова завдати превентивного ядерного удару

07 березня 12:35

В останні дні Пхеньян і Сеул зробили низку гучних заяв про ситуацію на Корейському півострові. У вівторок КНДР повідомила, що анулює підписана після закінчення війни в Кореї в 1953 році угоду про перемир'я, якщо США і Південна Корея продовжать спільні військові маневри.

 

Північна Корея залишає за собою право завдати за необхідності превентивний ядерний удар. Про це говориться в повідомленні Центрального телеграфного агентства Кореї (ЦТАК), яке наводить агентство Рейтер.

В останні дні Пхеньян і Сеул зробили низку гучних заяв про ситуацію на Корейському півострові. У вівторок КНДР повідомила, що анулює підписану після закінчення війни в Кореї в 1953 році угоду про перемир'я, якщо США і Південна Корея продовжать спільні військові маневри. У відповідь південнокорейські військові заявили в середу, що готові завдати у відповідь удару в разі агресивних дій Пхеньяну.

Того ж дня з'явилася інформація, що КНДР розпочала маневри підводних сил ВМС і прискорила підготовку до повномасштабних військових навчань, які можуть збігатися з часу з річними навчаннями США і Сеула.

КНДР 12 лютого провела підземне випробування ядерного пристрою, вже третє в історії країни. На наступний день Південна Корея заявила про намір прискорити темпи розробки балістичних ракет великої дальності - 800 кілометрів, здатних вражати цілі на території сусідньої КНДР.

Потім Міноборони Південної Кореї влаштувало для журналістів відеопрезентацію нової крилатої ракети, яка, за словами прес-секретаря відомства Кім Мін Сека, є високоточною і "може потрапити у вікно в штаб-квартирі північнокорейського командування". При цьому влада не уточнили дальність польоту ракети. !zn

Читайте також:

Пхеньян попередив Вашингтон: США перебувають в досяжності ядерної зброї КНДР

Північна Корея показала ролик з Бараком Обамою у вогні ядерного вибуху

Південна Корея задумалася про необхідність обзавестися своєю ядерною зброєю

Пентагон визнав КНДР серйозною загрозою для США