Кім Чен Ина, що планував удари по США, піймали з комп'ютером Apple

29 березня 15:14

Північнокорейського лідера піймали на використанні комп'ютера iMac у той час, коли він обговорював план атаки на США.

 

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин обрав явно "неполіткоректну" модель комп'ютера, на відміну від свого смартфону від тайваньського виробника HTC. Так, молодий диктатор був відображений на офіційних знімках під час обговорення з військовими плану нападу на США. При цьому на столі у Кім Чен Ина перебував комп'ютер iMac "ворожого" виробництва американської компанії Apple, пише NK News.

Компрометуючі фотографії опублікувало Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК) як ілюстрації до статті про те, що північнокорейський лідер віддав наказ підготувати стратегічні ракети, націлені на США і Південну Корею. На фото видно, як Кім Чен Ин з керівниками Генштабу обговорює план нападу на своїх супротивників, які зараз саме проводять спільні військові навчання. Про це свідчать географічні карти на стіні з позначками про траєкторії ударів і загрозливими написами (мал. 2-4).

Але на один знімок потрапив й інший, не менш цікавий об'єкт - 21,5-дюймовий алюмінієвий моноблок iMac, що стоїть у Кім Чен Ина на столі. "Це підтверджує чутки про пристрасті Кімів до техніки Apple", - іронізує NK News. Агентство ЦТАК незабаром видалило фото.

Журналісти зубоскалять не тільки над "незручними" знімками з моноблоком, але і над фото зі схемами щодо знищення США.

- КНДР домалювала військові кораблі до статті про "нарощування військової сили", ставши посміховиськом для Заходу

"Фотографії були надруковані тільки у місцевих газетах, так що швидше за все вони спрямовані на те, щоб підтримати в народі дух ворожнечі зі США, аніж мають ляли реальну зовнішню загрозу", - пише Business Insider.

При цьому раніше південнокорейські ЗМІ з посиланням на свої військові джерела писали, що дійсно зафіксована підвищена активність у підрозділах ракет середньої і великої дальності у КНДР і є ймовірністю того, що Пхеньян готується завдати удару.

Зазначимо, що фото з технікою, якою користується Кім Чен Ин, не вперше викликають пожвавлення. До цього спецслужби Південної Кореї намагалися встановити марку телефону північнокорейського лідера, але прийшли до висновку, що це "політкоректна" модель тайваньського виробника HTC. !zn

Читайте також:

КНДР "нарощує військову міць" за допомогою "фотошопу"

Кім Чен Ин пообіцяв знищити бази Південної Кореї і США в Тихому океані

Лідер Північної Кореї пригрозив розбомбити південнокорейський острів і наказав надіслати фото палаючих ворогів