Кім Чен Ин на свій день народження подарував північнокорейським дітям по кілограму цукерок

07 сiчня 12:01

Для доставки цукерок всім дітям Північної Кореї задіяли авіацію. У віддалених селах посилки від Кім Чен Ина викликали "море захоплення".

 

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин розпорядився подарувати на честь свого дня народження кожній дитині у віці до десяти років по кілограму цукерок. Таким чином він продовжив традицію, заведену його попередниками.

Згідно з перехопленими в Сеулі повідомленням північнокорейського Центрального радіо, за наказом Кіма для роздачі подарунків була задіяна авіація, щоб кожна дитина отримала подарунок вчасно. У віддалених селах посилки від вождя викликали "море захоплення".

Традицію роздачі солодощів дітям на честь дня народження лідера країни завів у 1980 році дід Кім Чен Ина Кім Ір Сен. Після його смерті у 1994 році цей звичай зберіг його син і наступник Кім Чен Ір.

День народження Кім Чен Ина відзначається 8 січня. Проте точний рік його народження невідомий. Різні джерела називають 1982, 1983 і 1984 роки.

Кім Чен Ин зустрічає свій другий день народження в ролі глави держави. Його оголосили "великим спадкоємцем" у грудні 2011 року після раптової смерті його батька.

Тим не менш, у січні 2012 року у країні не відзначався день народження нового керівника, тоді як дні народження його батька і діда вважаються в КНДР національними святами. !zn

Читайте також:

Кім Чен Ин проголошений "Великим лідером"

Американці відмовили "Великому лідерові КНДР у безкоштовній їжі

У КНДР з міномета розстріляли заступника міністра оборони за те, що не тужив за Кім Чен Іром

Ледачих корейців звинуватили у смерті Кім Чен Іра