Кількість загиблих в авіакатастрофах за рік зросла майже в чотири рази - DW

06 сiчня 12:48

Бюро Ріхтера також наводить список 60 безпеки найбільших авіакомпаній світу

 

Число загиблих при комерційних авіаперевезень в світі у 2014 році досягла 970 осіб. "Це другий за величиною показник за десять років", - наводить DW слова Яна Арведи Ріхтера, співзасновника гамбурзького "Центру оцінки даних про аварії літаків" (JACDEC).

Ця кількість майже в чотири рази вище, ніж у попередньому році, коли загинули 251 людина, говориться в статті Ріхтера в авіаційному виданні Aero International.

Бюро Ріхтера також наводить список 60 безпеки найбільших авіакомпаній світу. Наприклад, у 2014 році два нещасних випадки на рейсах Malaysia Airlines зрушили авіакомпанію з 34 на 57 місце рейтингу. Німецька авіакомпанія Lufthansa, як і в минулому році, зайняла дванадцяту сходинку. У той же час, другий за величиною авіаперевізник Air Berlin піднявся з 26 на 20 місце.

Найбільш безпечними компаніями, за версією JACDEC, названі Cathay Pacific, Emirates, EVA Air і Air Canada. А найбезпечнішими європейськими авіалініями, за даними цього рейтингу, є нідерландська компанія KLM, яка займає п'яте місце в загальному списку. У рейтингу враховувалися інциденти та загальні втрати за останні 30 років.

За інформацією дослідників, в німецькому просторі найбільші авіакомпанії не мали серйозних інцидентів. Також не було смертельних випадків, зокрема, на перельотах в Північній Америці і Росії.

В Латинській Америці аналітики нарахували десять смертей на перельотах в старих літаках, в країнах Близького Сходу і Центральної Азії - 57 загиблих. Ще 134 людини загинули в Африці. Європа опинилася на передостанньому місці за кількістю загиблих, в тому числі, з-за збитого над Донбасом літака рейсу MH17.

На останньому ж місці знаходиться Азіатсько-Тихоокеанський регіон, на який припадає близько половини смертей в авіакатастрофах протягом 2014 року.