Кількість загиблих при вибуху хмарочоса в Мехіко досягло 32 осіб

01 лютого 19:20

Вибуховою хвилею було зруйнувало чотири поверхи офісних приміщень нафтової компанії Pemex в столиці Мексики.

 

Кількість жертв вибуху хмарочоса в Мехіко, де знаходилася штаб-квартира державної нафтової компанії Pemex, досягла 32 людей. Вибух забрав життя 20 жінок і 12 чоловіків. Постраждало понад 120 людей, 52 з них досі перебувають у лікарнях.

Рятувальні роботи тривають. Однак роботу ускладнює те, що в підвалі хмарочоса впала плита стелі. За даними журналістів, з під завалів витягли троє людей. Вибуховою хвилею зруйнувало чотири перші поверхи будівлі.

Очевидці говорять, що з-під уламків чутно крики постраждалих, які не можуть вибратися назовні.

Раніше місцеві ЗМІ повідомляли, що під завалами зруйнованого 200-метрового будинку можуть перебувати ще від 30 до 100 людей.

Причини вибуху все ще залишаються невідомими. Проте, за неофіційними даними, до трагедії могла призвести детонація газового котла в допоміжній будівлі компанії Pemex, розташованій у безпосередній близькості від хмарочоса.

Розслідуванням інциденту займається Генеральна прокуратура Мексики. Відразу після вибуху поліція оточила хмарочос.

Pemex є однією з найбільших нафтових компаній у світі. За законом вона володіє винятковими правами на розвідку і видобуток нафти в країні, і майже 60% доходів компанії йдуть до державного бюджету.

Це не перший вибух в історії компанії. У вересні минулого року, в результаті вибуху на газопереробному заводі в місті Рейноса на півночі країни, загинуло 30 людей. !zn

Читайте також:

Смертник здійснив теракт біля посольства США в Анкарі, є загиблі

При пожежі на рок-концерті в Бразилії загинуло 233 людини

У центрі Лондона впав гелікоптер, зачепившись за будівельний кран

У Єгипті перекинувся поїзд з призовниками: 19 загиблих, більше 100 постраждалих