Канада ввела нові санкції проти режиму Асада

21 квiтня 21:01

У санкційний список включили ще 17 сирійських чиновників.

 

Канада розширила санкції проти представників режиму сирійського президента Башара Асада за застосування хімічної зброї проти цивільного населення.

Повідомлення про внесення до санкційних списків ще 17 високопосадовців режиму Асада і п'яти пов'язаних з ним організацій з'явилося на сайті канадського уряду у п'ятницю, 21 квітня. Тепер їхні активи на території Канади будуть заморожені, а фінансові операції з їх участю – заборонені.

Міністр закордонних справ Канади Христя Фрилянд назвала чергове розширення санкцій "сигналом режиму Асада, який понесе відповідальність за скоєні військові злочини".

Після хімічної атаки в сирійській провінції Ідліб Канада ввела санкції проти 27 представників режиму Асада.

Раніше повідомлялося, що Канада може ввести додаткові санкції проти Росії за підтримку Асада. Зокрема, прем'єр-міністр Джастін Трюдо зазначив, що його країна готова підтримати дії, які покажуть Росії її відповідальність за дії сирійського режиму.

Нагадаємо, 7 квітня в совенных кораблів США були випущені 59 ракет по авіабазі урядових військ Сирії у провінції Хомс. Ракетний удар є відповіддю на хімічну атаку в сирійській провінції Ідліб.

Читайте про політичні наслідки американської акції в Сирії в статті Олексія Коваля "Трамп пориває з доктриною невтручання" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".