"Кадирівці" влаштували тренувальний табір в Донецьку – Der Spiegel

10 грудня 19:12

Ватажок чеченського загону терористів каже, що разом з ним воювати проти України приїхали 300 бойовиків.

 

Проросійські бойовики з Чечні організували тренувальний табір у старій базі відпочинку на околицях Донецька. Вони викрикують "Аллах Акбар!" під час тренувань.

Про це пише німецьке видання Der Spiegel, кореспондент якого поспілкувався з ватажком загону так званих "кадирівців" на прізвисько "Стінгер".

"Близько 300 наших людей перебувають зараз в Донецькій області. Серед них є десяток тих, хто провів 20 років на полі бою", - сказав "Стінгер".

Самому ватажку бойовиків з Кавказу близько 40 років. На його шапці вишитий прапор Чеченської республіки. Він говорить російською мовою з дуже сильним акцентом. А на тренувальній базі також припарковані кілька автомобілів з чеченськими номерами.

За словами "Стінгера", його загін називається "Смерть". До нього входять в основному російські солдати, які служили в чеченській автономії. Однак є і ті, хто колись воював проти Росії під час першої і другої Чеченських воєн. Але тепер вони прихильні до режиму Володимира Путіна, який амністував їх після завершення війни.

Видання пише, що на боці України також воюють чеченці. Більшість з них теж брали участь у війнах за незалежність Чечні. І тепер вважають Кремль спільним ворогом для них і українців.

Ті ж вихідці з Чечні, які воюють на боці проросійських терористів, вважають своїх співвітчизників "ворогами".