Ізраїль завдав удару по Сирії

30 сiчня 22:48

Ізраїльські військові літаки атакували в Сирії колону з ракетами SA-17. Дамаск заявив, що метою удару був науково-дослідницький центр.

 

Ситуація на Близькому Сході загострюється: у сирійський конфлікт міг втрутитися Ізраїль. Як стало відомо, вранці в середу, 30 січня, ізраїльські ВПС завдали удару по території Сирії.

Західні інформаційні агентства з посиланням на офіційні джерела в Ізраїлі повідомили, що метою атаки стала колона вантажівок, що перевозили ракети російського виробництва "Бук-М1-2", що позначаються NATO як SA-17.

Колона була атакована на території Сирії біля кордону з Ліваном. Передбачається, що ракети призначалися ліванському угрупованню "Хезболла". Як повідомляється, операція не була спонтанною, а планувалася протягом останніх декількох днів.

Водночас Сирія заявила, що ізраїльські військові літаки розбомбили науково-дослідницький центр неподалік Дамаску.

Як заявив представник сирійського військового командування, при атаці загинуло дві людини, постраждало п'ять. Метою нібито став один з наукових центрів, "що займаються безпекою і обороною". Його будівлю знищено.

Зі свого боку, 30 січня ліванська армія повідомила про порушення повітряного простору країни.

Згідно з опублікованою заявою, з 21:00 до 02:00 дві четвірки літаків ВПС Ізраїлю по черзі порушили повітряний простір Лівану, кружляли над декількома містами і повернулися назад у районі Накури. Всього літаків було 16. Однак у цьому повідомленні не говорилося про будь-які бомбардування.

За даними місцевої телестанції "Аль-Манар", дислоковані на півдні країни частини ліванської армії приведені в підвищену боєготовність. !zn

Читайте також:

Башар Асад пообіцяв перемогти повстанців, навіть якщо Дамаск буде зруйновано

НАТО розпочало розгортання комплексів Patriot на кордоні Туреччини та Сирії

Ізраїль закликав США завдати удару по ядерних об'єктах Ірану