Ізраїль завдав другий ракетний удар по Сирії

05 травня 10:16

Державне телебачення Сирії заявило, що черговий авіаудар Ізраїлю - це "спроба підняти дух терористичних угруповань, які похитнулися від ударів сирійської шляхетської армії".

 

У ніч на неділю, 5 травня, Ізраїль здійснив ракетний обстріл науково-дослідного центру в Джамрайе в передмісті столиці Сирії Дамаска. Про це, як передає агентство Reuters, повідомило державне телебачення Сирії, а також сирійське інформаційне агентство САНА.

"Новий напад Ізраїлю є спробою підняти дух терористичних угруповань, який похитнувся від ударів нашої шляхетської армії", - цитує агентство повідомлення сирійського держтелебачення.

За словами очевидців, у районі дослідного центру дійсно сталося кілька потужних вибухів. Про постраждалих або загиблих не повідомляється. Представник ізраїльського військового відомства заявив Reuters, що такого роду інформацію вони не коментують.

У суботу, 4 травня, ізраїльські джерела на умовах анонімності розповіли, що ВПС Ізраїлю знищили на території Сирії партію ракет, які імовірно призначалися для ліванського ісламістського угруповання "Хезболла".

Нагадаємо, центр Джамрайе вже зазнавав ударів ізраїльських ВПС у січні 2013 року. Тоді повідомлялося, що в результаті авіанальоту загинуло двоє працівників дослідницького центру, а приміщенням було завдано значний збиток. Ізраїльські літаки летіли дуже низько, тому радари їх не зафіксували, пояснили сирійські військові. !zn

Читайте також:

Ізраїль заявив про застосування в Сирії хімічної зброї. Опубліковано відеодоказ

Іран і "Хезболла" сформували в Сирії загони ополченців для підтримки Асада

Ізраїльська розвідка констатувала розпад Сирії