"Ісламські патрулі" карають жителів Лондона за недотримання законів шаріату

21 сiчня 14:35

Радикальні ісламісти патрулюють деякі райони британської столиці, "захищаючи свою мусульманську землю".

 

У деяких районах на сході Лондона з'явилися так звані "Ісламські патрулі", які борються за дотримання законів шаріату і "захищають свою мусульманську землю" від неналежної поведінки інших британців.

Скотланд-Ярд вже почав розслідування випадків нападу радикальних ісламістів на перехожих.

Як пишуть британські ЗМІ, молодики арабської зовнішності, одягнені в балахони з капюшонами, підходять до перехожих, чия поведінка їм здається неналежною, і пред'являють звинувачення у недотриманні норм шаріату, оскільки ті нібито знаходяться на ісламській землі.

Представляючись "ісламським патрулем", вони змушують чоловіків викинути алкоголь, а жінок накрити голову, називаючи їх тваринами, всіляко принижуючи і знімаючи все на відео.

Після цього вони викладають відео своїх подвигів в Інтернеті, закликаючи всіх підкорятися законам шаріату і поводитися відповідно. Один з останніх роликів під назвою "Правда про суботню ніч" набрав більше 42000 переглядів. Згодом, ролик був видалений з YouTube, оскільки його контент суперечить правилам сайту.

За свідченням потерпілих, молоді люди заявляють, що їх абсолютно не хвилює, що їхня діяльність комусь не подобається, бо вони виконують розпорядження ісламу, борються зі злом і не зобов'язані поважати тих, хто не підкоряється волі Аллаха".

За заявою Скотланд-Ярду, зазнають нападу винятково люди білої раси.

Варто відзначити, що у Великобританії досить значна мусульманська громада. За деякими даними, у країні зараз діє до 100 шаріатських судів. Хоча вони офіційно не визнані англійськими судами, не мають право призначати покарання і штрафи, але на ділі все більше і більше мусульман намагаються звертатися саме у шаріатські суди, а не у державні.

У 2012 році на тлі тиску мусульманських громад, які стверджують, що вид хреста з розп'яттям принижує і ображає мусульман, британський уряд дав право роботодавцям звільняти співробітників за носіння християнської символіки.

Зокрема, за носіння натільного хрестика були звільнені співробітниці британської авіакомпанії British Airways Надія Евейда і медсестра Ширлі Чаплін з англійського міста Ексетер. !zn

Читайте також:

У Лондоні заборонили будувати мечеть вище собору Святого Павла

Соціологи підрахували кількість віруючих: третина населення Землі - християни, чверть - мусульмани

До свого обрання президент Єгипту називав євреїв "нащадками свиней"

Французький журнал, що публікував карикатури на пророка Мухаммеда, випустив комікс про його життя