Ісламісти захопили в Алжирі більше 40 іноземців

16 сiчня 20:24

Бойовики, що захопили в середу в полон на південному сході Алжиру 41 іноземця та кількох алжирців, звільнили громадян цієї північноафриканської країни.

 

Ісламісти, які захопили заручників в Алжирі, стверджують, що в їхніх руках знаходяться понад 40 людей. Зараз терористи утримують 41 іноземного громадянина. За даними алжирських ЗМІ, серед захоплених іноземців семеро американців, 13 норвежців, а також британці, французи, японці та ірландці.

В даний час бойовики звільнили громадян цієї північноафриканської країни, іноземців та кількох алжирців.

Як розповів неназваний представник бандформування, захоплення заручників було здійснено в середу вранці, 16 січня у районі нафтогазового комплексу Ін Аменас в Алжирі, де розташований корпус, призначений для проживання іноземних громадян.

У момент нападу на об'єкті перебували близько 400 алжирських військовослужбовців, однак, вони не були метою. За словами члена бандформування, дана операція проведена "у відповідь на явне втручання Алжиру, що дозволив використання свого повітряного простору французькою авіацією для завдання ударів по півночі Малі".

При цьому ісламісти підкреслюють, що нинішній напад було підготовлено заздалегідь, оскільки вони очікували подібних дій від влади Алжиру, які розцінюються ними як зрада.

Бойовики заявляють про свою приналежність до угрупування Моктара бель Моктара, ім'я якого часто пов'язується з угрупуванням "Аль-Каїда у країнах ісламського Магріба" (АКІМ).

Деякий час тому польовий командир разом зі своїм підрозділом, широко відомим у регіоні, відколовся від АКІМ і влаштувався в околицях малійського міста Дат, над яким він встановив контроль спільно з бойовиками з "Руху за єдність і джихад у Західній Африці". !zn

Читайте також:

Ісламісти Малі перейшли у контрнаступ на позиції французької армії

Олланд озвучив основні завдання французьких військ у Малі

Франція продовжує стягувати війська у Малі