Ірак виступив проти участі іноземних військ у боротьбі з "Ісламською державою" на своїй території

25 сiчня 04:07

В Багдаді підтримують присутність на іракській території лише іноземних військових радників.

 

Глава МЗС Іраку Ібрагім аль-Джаафарі заявив, що Багдад виступає проти присутності іноземного військового контингенту в країні і має намір самостійно боротися проти тероризму.

"Ірак є суверенною державою, він нікому не дозволить порушувати його суверенітет", - сказав аль-Джаафарі в Бахрейні на арабо-індійському форумі.

Він підкреслив, що все управління в боротьбі проти "Ісламської держави" на території Іраку "буде вестися тільки іракськими силами самостійно без втручання якихось інших сил".

Проте він зазначив, що заборона на іноземну військову участь не поширюється на військових радників.

Читайте також: США мають намір збільшити військовий контингент в Іраку

Напередодні повідомлялося, що США мають намір найближчим часом відправити в Ірак 101-у повітряно-десантну дивізію для боротьби з терористичним угрупуванням "Ісламська держава".

27 грудня, міністр закордонних справ Іраку Ібрагім аль-Джаафарі заявив, що іракської армії вдалося за останні тижні звільнити більше третини території Іраку від бойовиків терористичної угруповання "Ісламська держава".

27 грудня в армії Іраку заявили, що звільнили від бойовиків "Ісламської держави" (ІД) місто Рамаді - столицю провінції Анбар, на захід від Багдада. Ця подія стала найбільшою перемогою іракських збройних сил над ІД за останні півтора року.

За допомогою повітряних ударів міжнародної коаліції під керівництвом США, раніше у цьому місяці іракські військавзяли під контроль військовий комплекс і околиці на півночі Рамаді. Звільнення бази стало важливим етапом відновлення контролю над центром провінції Анбар.