Індія невдало протестувала крилату ракету

12 березня 12:53

Крилата ракета Nirbhay відхилилася від курсу, і військові змушені були дати команду на її знищення.

 

Невдачею закінчилося тестування першої індійської крилатої ракети власної розробки "Нірбхай" (Nirbhay - безстрашний), проведене у вівторок, березня, на полігоні Чандіпур на узбережжі східного штату Орісса, повідомляє телеканал NDTV.

Під час випробування ракета, запущена з мобільної пускової установки, відхилилася від курсу, і військові змушені були дати команду на її знищення.

Тим часом представники Організації оборонних досліджень і розробок Індії, де створювалася ракета, не схильні вважати, що випробування закінчилося повною невдачею.

У своєму повідомленні організація вказує, що "запуск крилатої ракети "Нирбхай" був частково вдалим. Старт пройшов успішно, політ довелося припинити на півдорозі. Ми не змогли здійснити пуск на всю дальність, але поставлені завдання були виконані".

Крилата ракета "Нирбхай", що має дальність дії 700 км, здатна нести ядерну боєголовку. Вона є високоманевреною, може літати на надмалих висотах, тим самим залишаючись непоміченою радарами. Розробка "Нирбхай" є відповіддю Індії на американську крилату ракету "Томагавк" (Tomahawk) і пакистанську "Бабур" (Babur). !zn

Читайте також:

Індія успішно випробувала балістичну ракету, здатну нести ядерний заряд

Індія провела випробування надзвукової крилатої ракети (відео)

Пакистан випробував балістичну ракету, здатну нести ядерні заряди (відео)

Індія знову не змогла запустити ракету-носій GSLV