Хезболла заявила, що не допустить повалення режиму Асада

01 травня 10:50

Лідер радикального ліванського угруповання "Хезболла" заявив, що в Сирії є "справжні друзі, які не допустять того, щоб країна опинилася в лапах" США, Ізраїлю або ісламських екстремістів.

 

Лідер ліванських бойовиків з руху Хезболла Хасан Насралла заявив, що сирійським повстанцям не вдасться повалити режим Башара Асада військовим шляхом.

Насралла заявив, що в регіоні у Сирії є "справжні друзі", які не допустять того, щоб країна потрапила в руки Сполучених Штатів, Ізраїлю та екстремістських угруповань".

"Ця битва тривала, однак, ми запевняємо вас, що ви не повалите правлячий режим військовим шляхом", - сказав він, звертаючись до сирійських повстанців.

Також лідер Хезболли підтвердив, що бійці руху брали участь у конфлікті у Сирії на боці урядових військ. Він заявив, що оскільки повстанці неодноразово планували акції з захоплення прикордонних поселень, населених ліванцями, з боку "Хезболли" "було нормальним запропонувати всю можливу і необхідну допомогу" сирійській урядовій армії.

Раніше сирійські повстанці неодноразово звинувачували Хезболлу і владу Ірану у відправці в Сирію збройних загонів на допомогу Асаду. Однак дотепер Хезболла цю інформацію не підтверджувала.

Громадянська війна у Сирії триває вже більше двох років. Її жертвами, за даними ООН, стали близько 70 тисяч осіб, мільйон сирійців стали біженцями.

Нагадаємо, конфлікт між сирійською владою і опозицією почався у березні 2011 року і переріс у масштабну громадянську війну. Західна влада підтримує повстанців, незважаючи на те, що авангард їхніх загонів складають пов'язані з "Аль-Каїдою" угруповання. Офіційний Дамаск заявляє, що бореться з добре озброєними бойовиками, підтримка яким надається ззовні.

За час війни в Сирії загинули щонайменше 70 тисяч людей, більше мільйона сирійців стали біженцями. !zn

Читайте також:

У небі над Сирією атаковано російський пасажирський літак

У центрі Дамаска підірвано замінований автомобіль: 13 загиблих, десятки поранених

В Дамаску скоєно замах на прем'єр-міністра Сирії

Пентагон отримав дані про застосування в Сирії хімічної зброї