Хакери запустили через Associated Press "новину" про вибух Білого дому і поранення Обами

23 квiтня 21:46

Сирійські хакери зламали акаунт AP і виклали "качку" про вибухи в Білому домі. Помилковий твіт про замах на Барака Обаму опустив індекс Dow Jones.

 

Хакери зламали офіційний мікроблог Twitter агентства Associated Press і виклали там повідомлення про два вибухи в Білому домі і поранення президента США Барака Обами.

Зараз Twitter AP призупинив роботу, проте агентство офіційно підтвердило, що інформація не відповідає дійсності.

Офіційний представник Білого дому Джей Карні також спростував повідомлення про НП у Вашингтоні і зазначив, що президент Обама знаходиться в доброму здоров'ї.

Втім, у "качку" повірили багато - зокрема, новину встигло передрукувати російське агентство ІТАР-ТАРС, яке пізніше надало спростування. На помилкове повідомлення встигли відреагувати і ринки: після появи твітів індекс Dow Jones впав на 131 пункт, але через кілька хвилин відновив колишній рівень.

Крім основного мікроблога, було зламано і акаунт агентства @AP_mobile, а також твіттер програми новин 60 minutes (@60minutes), що виходить на телеканалі CBS.

Відповідальність за зломи взяла на себе так звана "Сирійська електронна армія", що виступає на підтримку президента Сирії Башара Асада. Угрупування займалося подібною діяльністю і раніше. Зокрема, на її рахунку злом твіттер-акаунтів "Бі-бі-сі", "Аль-Джазіри" та агентства AFP.

Зазначимо, що в США в останні дні панує неспокійна атмосфера через теракти на міжнародному марафоні в Бостоні. Два вибухи, що прогриміли 15 квітня, стали найбільшим терактом на території Штатів з часів трагедії 9/11.

Підозрюваними в бостонському теракті є брати Тамерлан і Джохар Царнаєви, етнічні чеченці. Старший був убитий у перестрілці з поліцією, молодший - поранений і згодом заарештований. Йому вже висунуто офіційні звинувачення.

На тлі вибухів в Бостоні про запобігання теракту на залізниці повідомили спецслужби Канади. Ще двох передбачуваних терористів "Аль-Каїди", які могли готувати щось подібне, затримали в Іспанії. !zn

Читайте також:

Телеканал Fox переплутав бостонського терориста з голлівудською актрисою Зоуї Дешанель

Царнаєв-молодший звинуватив у теракті вбитого брата

Чехія попросила американців не плутати чеченців з чехами і перестати погрожувати їм війною

Хакер створив програму для Android, що дозволяє захопити літак