Головсанлікар Оніщенко розповів росіянам рецепт заварювання чаю снігом

13 березня 15:31

Чай з розтопленого снігу можна заварювати лише іноді. Постійно пити не рекомендується. Від такого напою можуть випасти зуби.

 

Глава Росспоживнагляду Геннадій Оніщенко заявив, що розтопленим снігом можна митися або заварювати ним чай.

"Іноді можна дозволити собі розкіш розтопити сніг, дистилювати його для чаю - чудова річ, вода весь букет чаю витягує на відміну від жорсткої водопровідної води", - повідомив головний санітарний лікар Росії.

Втім, Оніщенко не радить захоплюватися таким чаєм. За його словами, з розтопленого снігу випаровуються корисні солі, і у людей, які постійно п'ють подібну воду, випадають зуби.

Що стосується миття, то, як стверджує глава Росспоживнагляду, тала вода добре милиться, що дозволяє заощадити на шампуні і милі.

У той же час Оніщенко не рекомендував їсти московський сніг. "По суті, сніг - це дистильована вода. З неї випарувалися солі, забруднення, а сама вона в невинно чистому стані піднялася в небо, перетворилася на сніг і впала на землю. Але у нас загазоване, забруднене повітря, і вона абсорбувала багато нехорошого, тому їсти його не можна", - заявив головний санітарний лікар.

13 березня Оніщенко дав ще одну пораду росіянам. На третій день Масляної він заявив: "Моніторинг за якістю млинців показав, що вони не отруйні". При цьому, за словами глави Росспоживнагляду, млинці шкідливі для фігури. "Висока доза млинців - небезпечний продукт, тому що через півдоби це виявиться на талії і довго звідти не піде", - пояснив він. !zn

Читайте також:

Єдина Росія вимагає відправити голову Росспоживнагляду Оніщенка на психіатричне обстеження

Головний санлікар РФ закликав росіян не ходити на мітинги через грип

Нероби частіше за інших страждають осінньою депресією