Глава Європарламенту розповів про можливість скасування Brexit за результатами голосування британців

21 квiтня 11:10

За словами Антоніо Таяні, країни Євросоюзу готові прийняти зміну рішення Британії.

 

Глава Європейського парламенту Антоніо Таяні заявив, що Британія може відмовитися від Brexit, якщо виборці продемонструють таке бажання на дострокових парламентських виборах. За словами Таяні, для скасування цього рішення не знадобиться суд, а достатньо буде все скасувати запуск 50 статті, пише The Guardian.

При цьому Таяні зазначив, що, незважаючи на прийняття рішення всіма 27 країнами Євросоюзу, всі будуть тільки раді рішенням Британії залишитися в межах союзу.

Напередодні прем'єр-міністра Тереза Мей заявила про намір просити парламент оголосити вибори на три роки раніше терміну. За словами Мей, після референдуму про вихід королівства з Євросоюзу, Британії необхідна визначеність, стабільність і сильне керівництво.

Як писало ZN.UA, торішній референдум про членство Великої Британії в ЄС претендує на роль одного з головних загальноєвропейських подій останнього часу. Детальніше читайте у статті Віктора Константинова "Brexit: чи є загроза єдності Великої Британії?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".