Глава МЗС Великобританії закликав не хвалити Путіна за виведення військ із Сирії

16 березня 02:41

Хаммонд порівняв Путіна з чоловіком, який перестав бити свою дружину.

 

Міністр закордонних справ Великобританії Філіп Хаммонд розкритикував президента Росії Володимира Путіна за його інтервенцію в Сирію, хоч РФ і оголосила про часткове виведення військ з цієї країни, передає, Bloomberg.

"Хтось приходить в іншу країну, починає бомбити цивільне населення, знищує лікарні і школи. Якщо, а це залишається великим "якщо", вони вирішили через п'ять місяців, що зробили достатньо, давайте ж не будемо їх занадто розхвалювати. Це схоже на: "Він перестав бити свою дружину?", - сказав Хаммонд.

"Факт того, що вони там (в Сирії – ред.), є те, проти чого ми повинні, в першу чергу, протестувати. Ми безумовно не повинні хвалити їх за те, що вони просто йдуть з цієї протизаконної діяльності", - додав глава британського МЗС.

Читайте також: Вашингтон спостерігатиме за виведенням російських військ із Сирії

Напередодні російський президент Володимир Путін оголосив про виведення військ з Сирії, хоча агентство Reuters з посиланням на власні джерела повідомило, що США не бачать ознак підготовки Росії до виведення з неї своїх військ. 15 березня пошматовану громадянською війною країну все ж покинула перша група російських літаків.

За повідомленнями ЗМІ, навіть після виведення основного контингенту ВКС РФ з Сирії, у країні залишиться приблизно тисяча російських військових в якості військових радників армії Башара Асада.

30 вересня 2015 року Росія вперше офіційно заявила, що завдала авіаударів у Сирії, після того, як верхня палата російського парламенту дала президенту РФ Володимиру Путіну дозвіл використовувати збройні сили по всьому світу. За даними спостерігачів з Syrian Observatory for Human Rights, під час російських бомбардувань загинули близько 1700 мирних жителів.