Глава британської контррозвідки йде у відставку

25 березня 19:58

Глава МІ-5 Джонатан Еванс залишає свій пост після шести років роботи в зв'язку із закінченням терміну повноважень.

 

Глава британської контррозвідки МІ-5 Джонатан Еванс в квітні йде у відставку, оголосила міністр внутрішніх справ Великобританії Тереза Мей, виступаючи в парламенті.

Мей повідомила, що Еванс залишає свій пост у зв'язку із закінченням терміну повноважень. Вона подякувала серу Джонатану за 33 роки роботи в британських спецслужбах і "неоціненний внесок у забезпечення національної безпеки".

Зокрема, міністр відзначила його внесок в успіх Олімпійських і Паралімпійських ігор у Лондоні влітку 2012 року.

"За роки його роботи в контррозвідці він виконував різні завдання, від боротьби зі шпигунством до розробки і впровадження ключових положень в області безпеки і - останнім часом - боровся з загрозою міжнародного тероризму", - сказала міністр.

"В якості генерального директора він керував МІ-5 в надзвичайно складні часи нових викликів і загроз, зокрема, після (вибухів у лондонському транспорті) 7 липня 2005 року", - додала вона.

На початку своєї кар'єри в МІ-5 в 1980-1990-ті роки сер Джонатан Еванс займався в основному проблемою ірландського тероризму. У 1999 році його перевели на міжнародні контртерористичні розслідування.

Еванса призначили директором МІ-5 з міжнародного тероризму всього за 10 днів до нападів на Нью-Йорк і Вашингтон 11 вересня 2001 року.

У квітні 2007 року Еванс змінив на посаді генерального директора МІ-5 леді Елізу Маннінгем-Буллер. !zn

Читайте також:

Після смерті Березовського в Росії мають намір повернути його "злочинно нажите" майно

У Шотландії назвали дату референдуму про вихід зі складу Великобританії

Китай вперше за 20 років увійшов до п'ятірки найбільших експортерів зброї, витіснивши Британію