Генпрокуратура Грузії готує допит Саакашвілі за "абсолютно новою справою"

31 березня 16:40

Головний прокурор Грузії допускає, що незабаром президента буде викликано на допит. Сам Саакашвілі раніше назвав претензії до себе "несерйозними" і провів паралелі з плем'ям "тумба-юмба".

 

Генеральна прокуратура Грузії готує допит президента країни Михайла Саакашвілі, повідомив головний прокурор Арчіл Кбілашвилі.

За словами Кбілашвилі, Саакашвілі можуть допитати в "абсолютно новій, досі не озвученій справі".

В ефірі грузинської телекомпанії "Маестро" прокурор розповів, що питання до президента є не тільки в справі про присвоєння колишньою владою телекомпанії "Імеді" (у жовтні 2012 вона була повернена родині її померлого засновника - мільярдера Бадрі Патаркацишвілі).

"Існує й інша справа, в якій також, за наявними в слідства фактами, виявляється його (Саакашвілі - прим. ред.) ставлення до нього і необхідність можливого допиту. З цією темою ми ще не ознайомили громадськість, оскільки її кондиція слідством не встановлена, тому я утримаюся її анонсувати", - зазначив Кбілашвілі.

За даними місцевих ЗМІ, мова може йти про розгін владою мирних мітингів опозиції 7 листопада 2007 року і 26 травня 2011 року або про обставини смерті колишнього прем'єр-міністра Зураба Жванія 3 лютого 2005 року.

Кбілашвілі також торкнувся теми серпневої війни 2008 року і зазначив, що прокуратура розслідує цю справу, у зв'язку з чим буде створена спеціальна комісія.

Раніше Саакашвілі заявляв, що вважає несерйозним можливий виклик на допит - він так коментував справу, пов'язану з обставинами несподіваної смерті в лютому 2005 року прем'єр-міністра Зураба Жванія: "Це несерйозно. У світі ніхто не запрошує президента на допит, якщо, звичайно, ми не хочемо бути схожими на плем'я тумба-юмба, якого, напевно, вже немає". !zn

Читайте також:

Саакашвілі схвалив обмеження своїх повноважень

Влада Грузії оголосила про припинення переслідування прихильників президента Саакашвілі

Партії Кличко і Саакашвілі підписали угоду про співробітництво

У Грузії рейтинг Саакашвілі впав у два рази