Франція почала виводити свої війська з Малі

09 квiтня 12:27

Перша група французьких військовослужбовців вже покинула колишню метрополію, де брала участь в операції проти ісламістів.

 

Франція почала поступово скорочувати чисельність своїх військ, які беруть участь в операції проти бойовиків-ісламістів у Малі.

Перша група французьких військовослужбовців, близько 100 людей, вже залишила африканську країну і прибула у кіпрське місто Пафос, де вони проведуть три дні до повернення до Франції.

Дотепер чисельність французьких військовослужбовців у Малі складала трохи більше 4 тисяч людей.

Наприкінці березня президент Франції Франсуа Олланд заявив про те, що чисельність військового контингенту в Малі скорочена до початку 2014 року до тисячі осіб. При цьому допомагати урядовим військам Малі тримати ситуацію під контролем залишаються військові держав Економічного співтовариства країн Західної Африки (ЕКОВАС).

За словами Олланда, Франція домоглася вирішення основних завдань, які ставила перед початком операції: зупинити наступ терористів і повернути контроль над містами, зайнятими бойовиками.

При цьому буквально днями французькі військові в Малі розгорнули широкомасштабну спецоперацію "Густав", в якій задіяні близько тисячі військовослужбовців, кілька десятків бронемашин, вертольоти і безпілотники. Мета - виявлення озброєних груп ісламістів на північ від міста Дат. !zn

Читайте також:

Ісламісти стратили французького заручника на знак помсти за вторгнення Франції в Малі

В Малі убитий Мухтар Бельмухтар - організатор захоплення заручників в Алжирі

Рада безпеки ООН має намір направити в Малі миротворців

Пентагон підключився до операції Франції в Малі