Франція перейшла до заключного етапу звільнення Малі від ісламістів

20 лютого 14:00

Французам вдалося витіснити бойовиків у гори на півночі Малі. Французьке командування припускає, що остаточний розгром джихадистів займе ще декілька тижнів.

 

Франція перейшла до заключного етапу операції у гірському кряжі Адрар масиву Іфорас у Малі. Про це 20 лютого заявив міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан.

"Ми почали заключний етап звільнення Малі. Поки французькі сили передадуть повноваження африканським силам, пройде певний час, кілька тижнів. Це не дуже довго, але ми повинні гарантувати безпеку на цій території, і наша місія буде завершена", - сказав Ле Дріан.

За його словами, це найскладніший етап французьких зобов'язань під час операції Serval, оскільки у гірському регіоні зосереджені найбільші сили джихадистів (за висловом міністра, це "справжнє терористичне святилище").

Відповідаючи на питання про точну дату виведення французьких військ, міністр оборони зазначив, що перші підрозділи повернуться до Франції досить скоро, але точної дати поки немає, швидше за все, завершення операції займе кілька тижнів.

"Такий термін обумовлений початком ефективного розгортання африканських сил Misma (Міжнародні місії з підтримки Малі), але сьогодні вони не в змозі у той же час взяти під контроль всю територію для цього необхіден певний час", - сказав він. !zn