Формуванням уряду Італії займеться наступний президент

12 квiтня 18:15

Політичні партії після виборів 24-25 лютого поки не можуть прийти до згоди з питання формування нового уряду Італії.

 

Президент Італії Джорджо Наполітано, чий семирічний мандат закінчується 15 травня, заявив, що питанням формування нового національного уряду займеться його наступник на посту глави держави.

Вийшовши до журналістів у п'ятницю, 12 квітня, після закінчення роботи двох експертних груп - їх президент сформував наприкінці березня після того, як переговори про створення уряду зайшли в безвихідь - Наполітано сказав, що "формуванням уряду, в якому гостро потребує країна" не може займатися чинний глава держави.

Групи "мудреців", як експертів одразу ж охрестили місцеві ЗМІ, працювали протягом 10 днів. Одна з них займалася підготовкою пропозицій соціально-економічного і європейської проблематикам, а друга - питаннями політико-інституційного характеру. "Створення цих груп стало моїм останнім внеском, який я зробив для вирішення проблеми формування уряду", - сказав Наполітано, який висловив сподівання, що їхню роботу буде враховано.

Як повідомляє газета Corriere della Sera, експертні групи розробили пропозиції з низки важливих тем для майбутнього уряду, зокрема, щодо зміни виборчої системи, економіки, з трудового законодавства, а також питання судової системи.

Президент Італії підкреслив, що новий уряд може бути сформований тільки в разі тісної взаємодії політичних партій, які після виборів 24-25 лютого так і не можуть прийти до згоди з цього питання. !zn

Читайте також:

Ліві не змогли сформувати уряд в Італії

Формувати уряд Італії буде лідер лівоцентристів

Монті відкинув пропозицію Берлусконі очолити правоцентристів

Сенат Італії очолить борець з мафією