Forbes поставив сім'ю зятя Путіна на четверте місце в рейтингу найбагатших сімейних кланів Росії

25 серпня 10:57

Статки Кирила Шамалова за минулий рік зросли майже у два рази.

 

Сім'я Шамалових, яку тісно пов'язують з президентом РФ Володимиром Путіним, вперше потрапила до рейтингу найбагатших сімейних кланів Росії за версією журналу Forbes, відразу посівши четверте місце.

Згідно з інформацією російської редакції Forbes, Кирило Шамалов, якого ЗМІ називають зятем російського президента, вперше потрапив до рейтингу мільярдерів Forbes в березні 2016 року. Статки батька та сина Шамалових, при цьому, оцінюють в 2,4 млрд доларів США. До моменту складання рейтингу в липні 2016 року, статки Шамалова-молодшого збільшилася майже в два рази, на 1,1 млрд доларів США.

Зазначається, що основу активів сім'ї становлять фінанси та нафтохімічна промисловість. Так, Микола Шамалов є співвласником банку "Росія", в той час як його син Кирило є членом Ради Директорів компанії "Сибур", володіючи 21,3% акцій.

Наголошується, що Кирило Шамалов одружений на Катерині Тихоновій, яку такі видання Bloomberg і Reuters раніше називали дочкою Володимира Путіна.

Forbes.ru

У новому рейтингу Forbes Шамалових обігнали сім'ї Ананьєва та Роттенбергів, чий статок оцінюють сумою в 2,8 млрд доларів США. Перший рядок у ньому, як і минулого року, посіла сім'я Гуцерієвих (9,8 млрд доларів США), чий статок збільшився в два з половиною рази. П'яту сходинку у рейтингу посіла сім'я Шаймиевих, чий статок оцінили в 1,7 млрд доларів США.

У січні цього року заступник міністра фінансів США з питань боротьби з тероризмом і фінансової розвідки Адам Жубин (також курирує питання санкцій) заявив про корумпованість президента Російської Федерації Володимира Путіна. Інтерв'ю Жубина увійшло в документальний фільм "Таємні багатства Путіна", в якому Путін названий у документальному одним з найбагатших людей світу, чий стиль життя можна порівняти з життям принців Саудівської Аравії.