Фідель Кастро повідомив про покращення здоров'я Уго Чавеса

05 лютого 08:33

Фідель Кастро поставив Уго Чавеса в один ряд із такими особистостями, як Симон Болівар і Хосе Марті.

 

Кубинський лідер Фідель Кастро повідомив, що стан здоров'я президента Венесуели Уго Чавеса, який проходить лікування в одній з лікарень Гавани, став набагато кращим.

"Йому (Чавесу) набагато краще, він видужує. Це була важка боротьба, але зараз спостерігається покращення. Ми повинні його вилікувати. Чавес дуже важливий для своєї країни і Латинської Америки", - повідомив Фідель Кастро, слова якого наводить газета Granma. Він зазначив, що "щодня" цікавиться станом здоров'я "свого близького друга" Уго Чавеса, який переніс четверту за рахунком операцію у зв'язку з онкологічним захворюванням.

Напередодні ввечері історичний лідер революції півтори години спілкувався з виборцями і кубинськими журналістами після голосування на загальних виборах. Востаннє він з'являвся на публіці 21 жовтня минулого року, коли відвідав у столичному готелі Nacional колишнього віце-президента Венесуели Еліаса Хауа, нещодавно призначеного головою МЗС. На загальних виборах, у тому числі і муніципальних, 86-річний Фідель голосував особисто 7,5 років тому: три рази він надсилав бюлетені у запечатаному конверті через представника виборчкому.

За словами Кастро, Чавес зробив величезний внесок у створення Співтовариства держав Латинської Америки і Карибського басейну (СELAC), тимчасове головування в якому перейшло тиждень тому до Куби на саміті у Сантьяго-де-Чилі. Фідель Кастро поставив Уго Чавеса в один ряд із такими особистостями, як Симон Болівар і Хосе Марті.

Газета Granma також повідомила, що Кастро під час спілкування з пресою "говорив про кубинську і світову економіку, національну та міжнародну політику, минуле і сьогодення Латинської Америки, про виклики Куби, ролі преси, про необхідність уникнути воєн". !zn

Читайте також:

Брат Уго Чавеса спростував стан коми президента Венесуели

Парламент Венесуели дозволив Чавесу залишитися президентом без інавгурації

Стан здоров'я Уго Чавеса погіршився